ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Επετειακή Ημερίδα την Τετάρτη 7/11 - Ειδήσεις από τη Λέσβο | Νέα Μυτιλήνης | Νέα Λέσβου

6/11/18

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Επετειακή Ημερίδα την Τετάρτη 7/11

Η 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» θα πραγματοποιήσει Επετειακή Ημερίδα με θέμα «Η απελευθέρωση της Μυτιλήνης στις 8 Νοεμβρίου 1912 και η Λεσβιακή Φάλαγγα» και Επετειακή Έκθεση Φωτογραφίας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο με θέμα «Η Λεσβιακή Φάλαγγα».

Η έκθεση αποτελεί ένα ειδικό και λεπτομερές αφιέρωμα της ιστορίας της Λεσβιακής Φάλαγγας που ξεκίνησε από την Αμερική, συμμετείχε στην απελευθέρωση του νησιού και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της στους αγώνες του Μακεδονικού Μετώπου.

Η Επετειακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 07 Νοε 18 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητήριου Λέσβου με ομιλητές τους:            α.         κ. Αναγνώστου Ευστράτιο (Ιστορικό και Πρόεδρο της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών).            β.         Αντγο εα Χαραλάμπους Ευστράτιο (Πρώην Πρόεδρο του τοπικού Παραρτήματος Μυτιλήνης της ΕΑΑΣ και μέλους της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών).            γ.         κ. Καλάργαλη Αριστείδη (Περιφερειακό Δντή Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, Β. Αιγαίου).          Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας της Ημερίδας και ώρα 20.00 στον πολυχώρο του Εμπορικού Επιμελητήριου Λέσβου.          Η Επετειακή Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Η Λεσβιακή Φάλαγγα» θα λειτουργήσει για το κοινό από 08 έως 11 Νοε 18 καθημερινά και ώρες πρωί: 09.00 έως 14.00 και το απόγευμα: 18.00 έως 21.00.


 Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.