Κινητοποιήση των αγροτών Λέσβου και αποκλεισμός της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου - Ειδήσεις από τη Λέσβο | Νέα Μυτιλήνης | Νέα Λέσβου

7/11/18

Κινητοποιήση των αγροτών Λέσβου και αποκλεισμός της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

Στους δρόμους βρέθηκαν χτες το πρωί οι αγρότες της Λέσβου διεκδικώντας αποζημιώσεις για την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής από το δάκο. Απέκλεισαν το δρόμο μπροστά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ είχαν και επικοινωνία, μέσω skype, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.

Το Παλλεσβιακό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ξεκίνησε χτες στις 11 το πρωί στον κόμβο της Λάρσου,  ενώ στη συνέχεια η πομπή των αγροτικών αυτοκινήτων κινήθηκε στο κέντρο της Μυτιλήνης και κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου αποφάσισε την παραμονή και διανυκτέρευση των διαδηλωτών έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας και κάλεσε όλους τους αγρότες του νησιού να στηρίξουν την κινητοποίηση μέχρι να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι θα αποζημιώσει τους ελαιοπαραγωγούς για τη ζημιά που έχουν υποστεί στην παραγωγή τους λόγω του δάκου.
 
Μετά το τέλος της επικοινωνίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένονται ανακοινώσεις εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

πηγή: Αναστασία Σπυριδάκη, era-aegean.gr, 6/11/2018, 17:00