Διάλεξη για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου στο τμήμα Γεωγραφίας την Παρασκευή 1 Μαρτίου - Ειδήσεις από τη Λέσβο | Νέα Μυτιλήνης | Νέα Λέσβου

27/2/19

Διάλεξη για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου στο τμήμα Γεωγραφίας την Παρασκευή 1 Μαρτίου

Το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» διοργανώνει την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στις 18.00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διάλεξη από την Δρ. Γεωλόγο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ασημίνα Κούρου με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ: Αρμόδιοι Φορείς – Κατευθύνσεις στην Αντισεισμική Πολιτική. Σεισμοί στον Ελληνικό χώρο - Εμπειρίες και Διδάγματα». 

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης η Δρ. Ασημίνα Κούρου θα  αναφερθεί στην πρόληψη και  διαχείριση κρίσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από σεισμικές καταστροφές, τα μέτρα αυτοπροστασίας και το ρόλο των αρμόδιων φορέων. Επίσης, θα αναπτυχθεί το θέμα των επιπτώσεων μίας τέτοιας κατάστασης στη ψυχολογία του κόσμου, ενώ θα γίνει αναφορά σε χαρακτηριστικά παραδείγματα και εμπειρίες από τον ελληνικό χώρο για την αντιμετώπιση κρίσεων μετά από μια σεισμική καταστροφή.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του ΔΠΜΣ «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών.