ΛΕΣΒΟΣ: Μεταβολή του καιρού από την Τρίτη – Τοπικές βροχές, καταιγίδες, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι - Ειδήσεις από τη Λέσβο | Νέα Μυτιλήνης | Νέα Λέσβου

10/2/19

ΛΕΣΒΟΣ: Μεταβολή του καιρού από την Τρίτη – Τοπικές βροχές, καταιγίδες, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Μετά το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο και τις σχετικά καλές για την εποχή θερμοκρασίες, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από το βράδυ της Δευτέρας, αρχικά με νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυρούς νοτιάδες και στη συνέχεια με σημαντική “βουτιά” του υδραργύρου και θυελλώδεις βοριάδες. 
Αναλυτικά:
Από το απόγευμα της Δευτέρας θα αρχίσουν να αυξάνονται οι νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Λέσβου, ενώ τις νυχτερινές ώρες ενδέχεται να βρέξει τοπικά. Την Τρίτη τα φαινόμενα αναμένουμε να ενταθούν και να σημειωθούν καταιγίδες και πιθανά χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από την Τετάρτη, δίχως όμως να λείπουν οι νεφώσεις και οι  τοπικές ασθενείς βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές του νησιού κυρίως την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία από το βράδυ της Τρίτης θα αρχίσει να σημειώνει πτώση η οποία θα είναι εντονότερη από την Τετάρτη και μετά, ενώ το τσουχτερό κρύο θα συνεχιστεί έως και το Σαββατοκύριακο. 
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα νοτιοδυτικά ενισχυμένοι, φτάνοντας τη Δευτέρα τα 6 με 7 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές στα νότια και δυτικά θαλάσσια τμήματα της Λέσβου. Από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σταδιακά σε βοριάδες οι οποίοι γρήγορα θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 και τοπικά στις θαλάσσιες περιοχές τα 8 με 9 μποφόρ. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν ενισχυμένοι έως και το τέλος της εβδομάδας.