Περιοδεία της ΛΑ.Σ Βορείου Αιγαίου σε Π.Υ. Λέσβου, Σκάλα Πολιχνίτου, Ερεσό, Μεσότοπο και Άγρα - Ειδήσεις από τη Λέσβο | Νέα Μυτιλήνης | Νέα Λέσβου

26/2/19

Περιοδεία της ΛΑ.Σ Βορείου Αιγαίου σε Π.Υ. Λέσβου, Σκάλα Πολιχνίτου, Ερεσό, Μεσότοπο και Άγρα

Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική υπηρεσία της Λέσβου, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, συζήτησαν με τον διοικητή και τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων, αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποτελούμενη από τον υποψήφιο για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου της παράταξης και βουλευτή του νησιού, Σταύρο Τάσσο, τον νυν επικεφαλής και περιφερειακό σύμβουλο Στρατή Κόρακα και την περιφερειακή σύμβουλο Αγλαΐα Κυρίτση, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην υπηρεσία.

Κοινή διαπίστωση, τα χρονίζοντα και άλυτα προβλήματα τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υποδομές που επιβαρύνουν και δυσχεραίνουν το νευραλγικό τομέα αφενός της πρόληψης και αφετέρου της αντιμετώπισης των δύσκολων συνθηκών που προκαλούν πυρκαγιές αλλά και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η έλλειψη προσωπικού που προκάλεσαν οι συνταξιοδοτήσεις αλλά και η υποχρεωτική μετακίνηση κατά 50% σε δομές της fraport μετά την πώληση των αεροδρομίων στο γερμανικό δημόσιο χωρίς την αντικατάστασή τους, οι τριών ταχυτήτων εργαζόμενοι που δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη στο επιχειρείν, η ανεπάρκεια των πληρωμάτων, ο γερασμένος στόλος οχημάτων και εναέριων μέσων που ηλικιακά ξεπερνούν κατά μέσο όρο τη δεκαετία, ο εξοπλισμός των πληρωμάτων που έχει να αντικατασταθεί 12 χρόνια τώρα δυσχεραίνουν και σε πολλές περιπτώσεις περιορίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των εργαζομένων δημιουργώντας κινδύνους ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.

Η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε ότι επανειλημμένα έχει θέσει το καυτό θέμα της συζήτησης σε ειδική συνεδρίαση του ΠΣ της πολιτικής προστασίας, με τη συμμετοχή και των αρμόδιων φορέων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου 2019, ώστε τόσο το θέμα της πρόληψης, της προετοιμασίας αλλά και της δασοπροστασίας να αποτελέσουν ζητήματα προς σχεδιασμό και λύση πριν κινδυνεύσουν ζωές, περιβάλλον και περιουσίες. Εις μάτην όμως...

Ούτε το αυτί της Περιφέρειας ίδρωσε ούτε της Δημοτικής Αρχής αλλά ούτε και της κυβέρνησης που κωφεύει στις εκκλήσεις υπηρεσιών και πολιτών... Οι προσπάθειες και οι δυνατότητες των υπευθυνο-ανεύθυνων εναπόκεινται στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό των μελών και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που με τη συνδρομή και των εθελοντικών ομάδων αποσοβούν την κατάσταση... Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και θα αγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα τοπικά και Βουλής για την εξεύρεση λύσης.

Αλιείς Καλλονής
Η αντιπροσωπεία της ΛΑΣ, στη Σκάλα Πολιχνίτου είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Λέσβου, κ. Νίκο Ταλιάνη, τον Θεόφιλο Αράπογλου μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, καθώς και με άλλους ψαράδες από τους οποίους και ενημερώθηκαν για την κατηγορηματική αντίθεση των ψαράδων του Κόλπου Καλλονής σε κάθε άδεια υδατοκαλλιέργειας (οστρακοκαλλιέργειας ή ιχθυοκαλλιέργειας) και την απαίτησή τους να προστατευθεί ο Κόλπος, που αποτελεί φυσικό ιχθυοτροφείο και οστρακοτροφείο και ζει εκατοντάδες οικογένειες ψαράδων και άλλων επαγγελματιών.