Διάλεξη για τους Σεισμούς από τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαζάχο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Ειδήσεις από τη Λέσβο | Νέα Μυτιλήνης | Νέα Λέσβου

26/2/19

Διάλεξη για τους Σεισμούς από τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαζάχο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Tο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» διοργανώνει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 18.00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διάλεξη από τον Καθηγητή Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Παπαζάχο με θέμα δύο πρόσφατα σημαντικά γεγονότα που συνδέονται με την κατανόηση και αντιμετώπιση του σεισμικού και ηφαιστειακού κινδύνου στη χώρα μας. Ειδικότερα, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαζάχος θα αναφερθεί στα ακόλουθα ζητήματα:

Α. Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 2017 ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΡΙΣΑ: Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα
Β. Η ΣΕΙΣΜΟΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΟΥ 2011 – 2012: Μαθήματα από τη διαχείριση ενός γεωκινδύνου σε ένα τουριστικό προορισμό.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαζάχος κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα αναφερθεί στα επιστημονικά στοιχεία που σχετίζονται με τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 στην περιοχή της Βρίσας, την παρακολούθηση της εξέλιξης της σεισμικής ακολουθίας και τις επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας. Παράλληλα, θα αναφερθεί στις αιτίες που οδήγησαν στη συγκέντρωση των βλαβών στον οικισμό της Βρίσας καθώς και σε ιστορικά στοιχεία σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του ΔΠΜΣ «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών.