ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Οι Κοινωνικές Επιστήμες σήμερα - Διλήμματα και προοπτικές πέρα από την κρίση - Ειδήσεις από τη Λέσβο | Νέα Μυτιλήνης | Νέα Λέσβου

14/4/19

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Οι Κοινωνικές Επιστήμες σήμερα - Διλήμματα και προοπτικές πέρα από την κρίση

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει Συνέδριο υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίτλο:

Οι Κοινωνικές Επιστήμες σήμερα. Διλήμματα και προοπτικές πέρα από την κρίση.

Ο κεντρικός άξονας και οι επιμέρους στόχοι του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστεί το έργο που παράγεται και οι δυνατότητες που διανοίγονται στο ευρύ φάσμα των Κοινωνικών Επιστημών, οι οποίες καλούνται να εξηγήσουν και να ερμηνεύσουν σύνθετα κοινωνικά φαινόμενα σε μια πέρα από την κρίση προοπτική. Το Συνέδριο φιλοδοξεί να προσελκύσει κοινωνικούς επιστήμονες από όλα τα θεωρητικά και ερευνητικά πεδία, οι οποίες/οι επιθυμούν να συνεισφέρουν, συνδυάζοντας τον επιστημονικό ορθολογισμό με την επινοητικότητα, και τον κριτικό αναστοχασμό με την εξωστρέφεια, σε έναν ευρύ, δυναμικό και δημιουργικό διάλογο.  

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα  06/06-09/06/2019 στις αίθουσες της  Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη  και  η έναρξή του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των περιλήψεων των εισηγήσεων/εργασιών έχει καθοριστεί η 28η Φεβρουαρίου 2019.