“ΣΟΥΡΟΥΠΟ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣ” - Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών το Σάββατο και την Κυριακή - Ειδήσεις από τη Λέσβο | Νέα Μυτιλήνης | Νέα Λέσβου

17/5/19

“ΣΟΥΡΟΥΠΟ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΚΑΛΛΟΝΗΣ” - Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών το Σάββατο και την Κυριακή

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σας προσκαλεί στις εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών που διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο υγρότοπο του νησιού, την Αλυκή Καλλονής.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο εξορμήσεις: Σάββατο 18/5 και Κυριακή 19/5 κατά τις ώρες 17:30-20:00. Το σημείο αρχικής συνάντησης είναι το παρατηρητήριο λίγο πριν τέλος του ασφαλτόδρομου που διατρέχει τη δυτική πλευρά της Αλυκής Καλλονής (προς Χωνί, στην κάτω πλευρά). Οι εξορμήσεις είναι αυτοτελείς όμως σίγουρα τα πουλιά που θα παρατηρηθούν δεν θα είναι ακριβώς τα ίδια καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο μετανάστευσης!

Κάθε Άνοιξη, μαζί με τα μεταναστευτικά πουλιά, στους υγροτόπους της Λέσβου φτάνουν και οι «πουλάκηδες» (παρατηρητές και φωτογράφοι πουλιών). Δεν είναι τυχαίο πως κάθε απόγευμα προς το σούρουπο, όπου και να έχουν περάσει τη μέρα τους, θα καταλήξουν στην Αλυκή Καλλονής και για μια τελευταία ματιά. Το φως είναι εξαιρετικό και πουλιά τρέφονται εκεί λίγο πριν να έρθει το βράδυ ή και φτάνουν για να περάσουν εκεί τη νύχτα. Αναμένεται να παρατηρήσουμε γλαρόνια (Ποταμογλάρονο, Νανογλάρονο, Αργυρογλάρονο), ερωδιούς (Λευκοτσικνιά, Κρυπτοτσικνιά),  Καλαμοκανάδες και Αβοκέτες να φωλιάζουν, Μαχητές και άλλα περαστικά παρυδάτια, Μαυροπελαργούς,  Μελισσοφάγους, φυσικά Φλαμίνγκο και πολλά άλλα.

Κάθε μέρα είναι και μια διαφορετική πουλο-εμπειρία, μη τη χάσετε!


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για την ανοιξιάτικη περίοδο που διανύουμε είναι ανοιχτό για το κοινό τις καθημερινές ημέρες κατά τις ώρες 10:00-13:00.Εκτός από μεμονωμένους επισκέπτες, το Κέντρο δέχεται σχολεία και ομάδες επισκεπτών για περιήγηση στη μόνιμη έκθεση αλλά και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες – απαιτείται προ-συνεννόηση. Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και τις δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis https://kpenkallonis.wordpress.com/ και στη σελίδα  στο Facebook https://www.facebook.com/kpenkallonis/.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

τηλ.: 22530-28091, 6972-809610 , e-mail: kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr