Καθαρισμός ακτής και μπάνιο την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 - Ειδήσεις από τη Λέσβο | Νέα Μυτιλήνης | Νέα Λέσβου

6/6/19

Καθαρισμός ακτής και μπάνιο την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Όπως όλοι έχετε διαπιστώσει, και οι ακτές του νησιού μας αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης κυρίως από πλαστικές συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης πού εμείς και οι απέναντι γείτονες μας επιμένουμε να χρησιμοποιούμε (χωρίς συνήθως να τα ανακυκλώνουμε). Θέλοντας να συμβάλει έστω και ελάχιστα στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και στην ανάκτηση λίγων από τα πλαστικά που έχουν συσσωρευτεί, ο πεζοπορικός σύλλογος ΟΡΕΙΑΣ προγραμματίζει την Κυριακή 9 Ιουνίου τον καθαρισμό μιας παραλίας του νησιού. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου: 
"Επιλέξαμε την ελάχιστα γνωστή παραλία Λαγκάδα κοντά στο λιμάνι της Κάπης (Γενί Λιμάν). Την είχαμε επισκεφθεί πεζοπορώντας τον Φεβρουάριο και μας δυσαρέστησε η δυσαρμονία που προκαλούσαν οι πλαστικές σακούλες τα πλαστικά μπουκάλια,ποτήρια,δοχεία και τελάρα, οι συσκευασίες απο έτοιμα φαγητά και σνακς,τα καπάκια,τα  καλαμάκια και τα υπόλοιπα απορρίμματα του πολιτισμού μας στην όμορφη φύση που μέχρι πριν λίγο απολαμβάναμε.
 Αφού θα έχουμε ολοκληρώσει τον σκοπό μας,θα συνεχίσουμε με μπάνιο φαγητό και συζήτηση.
Θα μετακινηθούμε με δικά μας μέσα και θα πάρουμε μαζί μας και όσους θέλουν να συμμετάσχουν και δεν έχουν αυτοκίνητο .Η αναχώρηση,για να αποφύγουμε τη ζέστη, θα γίνει στις 08:00 από το My market του κεντρικού parking της Μυτιλήνης. Καλό είναι να πάρουμε μαζί μας εκτός από τα μαγιό,και ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια,όπως και χρήσιμα εργαλεία,αν έχουμε.
Σας περιμένουμε..."